Въпреки че е свързван с Ювентус и Милан, Sky Sport Italia твърди, че Фиорентина е отбора, който се е свързал директно с Николо Дзаниоло за завръщането му в  Серия А от Галатасарай. Италианският национал става на 24 следващия месец и принудително си тръгна от Рома през февруари срещу 15 милиона евро плюс до 10 милиона евро в бонуси и 20 процента от бъдеща продажба.

Той прие Галатасарай едва след затварянето на януарския трансферен прозорец, защото отхвърли по-изгодни предложения от Висшата лига, по-специално от Борнемут. Завръщането в Серия А винаги беше на дневен ред и Ювентус се смяташе за фаворит, като Милан също следеше отблизо ситуацията.

Въпреки това Sky Sport Italia твърди, че Фиорентина е единственият италиански клуб, който е осъществил директен контакт с обкръжението на Дзаниоло, за да попита за възможността за преминаване му във Флоренция.

Предстои да видим дали той ще прояви интерес към такъв ход, при който да си гарантира редовено титуляно място или ще изчака да се появи по-престижен вариант.