Италия беше почти перфектна през първото полувреме, но от 3:0 до рискува да не спечели мача и накрая едва устиска първата си победа на европейското до 21 г. - 3:2 над Швейцария. Адзурините силно се нуждаеха от победа след скандалното поражение с 1:2 от Франция, която поради липсата на VAR или технология за голлинията не успя да даде изравнителен гол, въпреки че топката пресече голлинията. Треньорът Паоло Николато направи няколко промени, включително включването на Уилфред Ньонто, Фабиано Паризи и Едоардо Бове.

Те започнаха силно, след като халфът на Парма Саймън Сом рискува да си вкара автогол при центриране на Раул Беланова. Италия вкара от последвалия корнер на Тонали след добър удар на Лоренцо Пирола. Имаше втори миг по-късно, когато Беланова отново нахлу отдясно и вкара топка в наказателното поле, Ньонто видя удара с глава и добавката спасени, но при третия опит - 2:0.

Ньонто отново тества вратаря, този път с десния крак, но Паризи добави трети гол в добавеното време на първото полувреме, когато Люин Блум не успя да избие центриране на Беланова към далечната греда.

Второто полувреме обаче беше различно. Швейцария върна един гол в рамките на 60 секунди след подновяването на играта, тъй като резервата Матео Канчелиери се подхлъзна и Имери се възползва напълно с перфектен удар. Невероятно, но преднината от 3:0  беше намалена до 3:2 от Зеки Амдуни, който  изпрати двама защитници в грешната посока и стреля под гредата. Имаше някои протести около евентуален фаул срещу Тонали при атаката, но пък швейцарците негодуваха за неотсъдена дузпа за нарушение на Едоардо Бове срещу Амдуни.

Италия се радваше, че Амдуни се подхлъзна и стреля широко след силен пробив през центъра, след което Амир Сайпи направи страхотна реакция с една ръка при удар с глава на Джорджо Скалвини от корнер на Тонали. Беланова трябваше да вкара за 4:2 в 65-та минута, когато използва грешка в защитата, но невероятно прехвърли гредата от чиста позиция. Бове имаше изключителен късмет в 70-ата минута, че нямаше VAR, за да забележи нарушението му срещу Имери в наказателното поле.

Лоренцо Коломбо трябваше да вкара с първото си докосване при нов корнер на Тонали, но ударът от воле мина встрани. В крайна сметка това са първи точки за Италия в групата, след поражението от Франция в първия мач. Швейцария също има 3 точки. Другият мач в групата е по-късно тази вечер.

В другата група днес, Англия си осигури първото място в своята група с втора победа. Голове на Аарън Гордън и Емил Смит-Роу донесоха втора победа с 2:0, след успеха срещу Чехия в първата среща със същия резултат. Чехия пък победи Германия в другия мач с 2:1. Бундестима остана с 1 точка, колкото има и Израел.