Италианските медии твърдят, че президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис е определил цената на Виктор Осимен на 180 милиона евро, а "Гадзета дело спорт" подчертава, че това е „легитимно“ искане, имайки предвид инвестициите на Саудитска Арабия във футбола, включително покупката на Сандро Тонали от Нюкасъл.

Осимен стана голмайстор на Серия А през 2022-23 г., отбелязвайки 26 гола в 32 мача и оказвайки жизненоважна помощ за първото Скудето на Наполи от 33 години. Адзурите искат да удължат договора му, но много топ европейски клубове се интересуват от нигерийския национал, особено Ливърпул и Байерн Мюнхен.

„След като Нюкасъл ще платят 80 милиона евро за Тонали, а в Саудитска Арабия дават 200 милиона евро на сезон на Кристиано Роналдо, тогава защо Осимен да не струва 180 милиона евро?“, пише "Гадзета дело спорт".

Може би някой ще плати тази такса, пише още изданието, „избирайки между Саудитска Арабия, Реал Мадрид, ПСЖ и клубове от Висшата лига“, които имат финансовата мощ да отговорят на изискванията на Аурелио де Лаурентис.