Лацио изглежда все по-уверен, че ще задържи Сергей Милинкович-Савич и ще подпише нов договор с него, пише "Кориере дело спорт". До тук Орлите не са получили нито една оферта за полузащитника. Сръбският национал има договор до юни 2024 г., така че се очакваше да бъде продаден това лято. Въпреки това исканата цена от 40 милиона евро отблъсна всички и не е получена нито една официална оферта.

Ювентус имаше най-голям интерес, но Адриен Рабио подписа нов договор и Милинкович-Савич вече не е приоритет. Интер също си осигури Давиде Фратези от Сасуоло, докато Милан се е насочил към полузащитника на АЗ Алкмаар Тиян Рейндерс. Имайки предвид всичко това, Sky Sport Italia твърди, че Милинкович-Савич се чувства разочарован от липсата на интерес и сега е по-отворен към евентуално подписване на нов договор за оставане в Лацио.

Фактът, че са се класирали за Шампионската лига също го тласка към това потенциално удължаване, дори и да е краткосрочно, за да му даде свобода в бъдеще. Другата алтернатива би била оферта от Саудитска Арабия, но той иска да продължи да играе на високо ниво.