Голям брой фенове на Специя останаха объркани и ядосани, след като клубът реши да смени логото си. Орлетата, които преди месец изпаднаха от Серия А, след като отстъпиха в баража за оцеляване срещу Верона с 1:3, решиха да пуснат ново лого. След обявяването на назначаването на треньор Масимилиано Алвини, Специя реши да последва още една промяна, желаейки да постави началото на нова ера.

Специя разкри новото си лого вчера. Той включва бял стилизиран орел върху буквите SC, с името на клуба, изписано отгоре. Дизайнът не привлече голям брой фенове на Орлетата, като мнозина предполагат, че дизайнът прилича на фашистка свастика. Някои се пошегуваха за сметка на логото, като един написа: „Тогава през следващия сезон на стадиона ще има само 88 фена“.

Други взеха по-сериозен тон, като друг коментираше: „В град като нашия, медал за храброст, за Съпротивата, ние не заслужавахме това съпоставяне с една тъжна епоха, епизод, който ни очерня в цяла Италия.“ 

Редизайнът на клубното лого рядко се харесва на привържениците, нещо, което се наблюдава както в Интер, така и в Ювентус през последните години. Атлетико Мадрид наскоро обяви, че ще се върне към старата емблема, приемайки недоволството на феновете от новия дизайн.