Сергей Милинкович-Савич се сбогува с феновете на Лацио след като оформи преминаването си в Ал-Хилал. Халфът игра осем години в Рим и публикува трогателно съобщение в социалните мрежи, за да се раздели с тифозите на Орлите. „Трудно е да се намерят точните думи, за да се сбогуваме с вас…“, написа сърбинът.

СМС подписа договор за 3 години с тима от Саудитска Арабия и ще получава около 20 млн. евро на сезон. Лацио търсеше да продаде халфа, чийто договор изтичаше догодина.

„Днес е странен ден за мен, трудно е да намеря точните думи, за да се сбогувам с вас…“, написа той на страницата си в Instagram. „Минаха 8 години от пристигането ми и никога не мога да забравя всичко, което преживяхме заедно. Купата на Италия, двете Суперкупи, всички голове и асистенции. Винаги сте ме подкрепяли и ми давали силата на истински СЕРЖАНТ".

„Всичко това никога няма да бъде забравено и винаги ще го нося в сърцето си. Лацио и нашите хора, заедно с всички съотборници, с които работих през годините, беше истинско семейство. Научих толкова много тук и станах човекът, който съм днес. Благодаря и на треньорите и целия персонал, който работи с нас, както и на феновете, които със своята страст ни помогнаха да постигнем резултати, които изглеждаха невъзможни. Последната радост със Сержанта беше класирането за Шампионската лига и се надявам всички вие да постигнете още много страхотни неща.

„Форца Лацио! Ти винаги ще бъдеш моят втори дом. Сержанта!"

Прякорът Сержанта – идва от произношението на първото му име, Сергей. Много от отговорите на съобщението на феновете на Лацио показаха разочарование от решението му да напусне, точно когато се бяха класирали за Шампионската лига, присъединявайки се към клуб от Саудитската професионална лига, вместо да се стреми да продължи към по-големи неща в Европа.*