Наполи проведе седем срещи с агента на Виктор Осимен и започна да планира клауза, която да го защити от заинтересовани клубове в Саудитска Арабия, твърди Sky Sports Italia. 24-годишният нигерийски нападател иска да подпише нов дългосрочен договор с Адзурите и се надява на увеличение на заплатата, което отразява важността му за клуба. Той също така желае включването на клауза за разтрогване на контракта, която да му даде известен контрол върху бъдещето му.

Ал-Хилал има сериозен интерес да подпише Осимхен това лято и слуховете твърдят, че са му предложили заплата от 1 милион евро нетно на седмица. Sky Sports Italia описва как президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис е обмислил включването на две освобождаващи клаузи в новия договор на Осимен – една за отбори в Европа и една на стойност почти двойно за клубовете от Саудитска Арабия.

Антуражът на нигерийския нападател настоява за освобождаваща клауза от 110 милиона евро, докато клубът иска минимум 150 милиона евро. По-нататъшни разговори се очакват скоро, тъй като и двете страни имат желание да разрешат ситуацията преди началото на сезона в Серия А. Кампанията на Наполи започва срещу Фрозиноне на 19 август.