Според Sky Sport Italia Лучано Спалети е постигнал споразумение с футболната федерация, но адвокатите все още работят по клаузата му за освобождаване от Наполи и окончателното решение ще бъде взето в петък. Последният треньор спечелил титлата в Серия А е водещият кандидат да замени Роберто Манчини начело на Адзурите, след като Манчо внезапно подаде оставка миналата седмица. Спалети напусна Наполи, след като изведе отбора до историческо скудето през 2022-23 г. и има освобождаваща клауза на стойност около 3 милиона евро.

Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис настоя, че няма да позволи на Спалети да прекрати договора си, освен ако клаузата за освобождаване не бъде спазена. Според Sky Sport Italia, юристите на федерацията проучват документите, за да видят дали е възможно да получат треньора, роден в Черталдо, без да плащат компенсация на Наполи. Те твърдят, че Адзурите няма да бъдат конкуренти на Наполи, така че освобождаващата клауза на Спалети може да бъде заобиколена.

Де Лаурентис смята друго и вероятно ще започне съдебна битка с федерацията, ако вземе Спалети, без да плати нито стотинка на Наполи. Според Sky Sport федерацията ще вземе окончателно решение за Спалети до петък, докато италианският тактик вече е договорил заплатата си и потенциалните членове на екипа.