Наполи официално потвърди привличането на датския национал Йеспер Линдстрьом под наем от Айнтрахт Франкфурт. Адзурите имат задължение да купят футболиста в края на сезона. Смята се, че шампиона на Италия ще платят на Айнтрахт 5 милиона евро за първия сезон, като също така ще се ангажират да купят 23-годишния футболист директно срещу 20 милиона евро, включително бонуси. Бившият клуб на Линдстрьом Брондби също ще получи 15% от сделката.

Линдстрьом подписа петгодишен договор с тима от Кампания, който ще продължи до лятото на 2028 г. Докладите сочат, че той ще прибира около 2,5 милиона евро на сезон. Датчанинът е в Италия от понеделник и премина медицински прегледи и подписа договора в централата на клуба по-рано днес.

След като спечели наградата за новобранец на сезона в Бундеслигата по време на първата си кампания в Германия през 2021-22 г., Линдстрьом оттогава натрупа 12 гола в лигата и девет асистенции през последните два сезона.

Той също така има 10 мача за Дания от 2020 г. насам, регистрирайки първия си международен гол в приятелски мач срещу Сърбия през 2022 г.

Говорейки за първи път след откриването му, Линдстрьом каза на привържениците на Наполи: „Много съм щастлив да се присъединя към този клуб и очаквам с нетърпение да ви видя на стадиона.“