Първата загуба на Наполи под ръководството на Руди Гарсия предизвика някои сериозни критики към наставника. Шампионът на Италия падна 1:2 снощи на стадио "Марадона". За втора година поред Лацио печели в Неапол. Медиите доста критикуваха Руди Гарсия за начина, по който проведе мача.

Партенопеите си осигуриха победи над Фрозиноне и Сасуоло в първите си две срещи от новия сезон, но при първия сериозен тест загубиха. Отборът на Маурицио Сари поведе с фамозен гол с пета на Луис Алберто след половин час, но Пьотр Зилински бързо отговори, за да изравни нещата. В началото на втората част обаче Даичи Камада завърши бърза контраатака, за да върне преднината на Лацио.

"Кориере дело спорт" не беше много впечатлен от решенията и тактическата настройка на Гарсия и отбелязаха как двата отменени гола на Лацио намалиха болката от поражението, като казаха: „VAR му пречи да прави глупости“. "Гадзета дело спорт" бяха също толкова объркани от работата на френския треньор срещу Орлите, предполагайки, че управлението на играта е безцелно, отбелязвайки: „Отчаяни ходове идват в хаотичния край“.

Оценките на треньора също са ниски - 4,5 и 5 по десетобалната система.