Монца откри паметна плоча на своя стадион, отбелязваща това, което винаги ще бъде мястото на покойния президент Силвио Берлускони, след като той ги изаведе до първото им класиране в Серия А в историята. Берлускони много дълги години бе начело на Милан, спечелвайки практически всички трофеи на италианско и световно ниво за 31 години.

Към момента на смъртта му на 12 юни 2023 г. той беше президент и собственик на Монца в продължение на пет години. Златната плоча е поставена на неговото място на стадион U-Power в Монца и носи един от най-известните му цитати: „Който вярва, побеждава, който вярва, преодолява всички препятствия, който вярва, ще победи!“

Берлускони пое клуба, когато той все още беше в третото ниво на футбола през 2018 г., излизайки от фалит при предишните собственици. Монца спечели промоция от Серия C1, след това в Серия В след 19-годишно отсъствие, преди най-накрая да направят историческата стъпка в Серия A през 2022 г.

Отборът процъфтя, след като Джовани Стропа беше уволнен и заменен от треньора на младежкия отбор Рафаеле Паладино, решение взето от Берлускони и неговия главен изпълнителен директор Адриано Галиани. Монца завърши на 11-то място с 52 точки, вторият най-добър резултат за страна в дебютния им сезон в Серия А.