Треньорът на Наполи Руди Гарсия предупреждава, че отбора му „трябва да бъде по-постоянен“ и да работи, за да „запази повече сухи мрежи“. Шампионът на Италия гостува на Брага на старта на Шампионската лига тази вечер. Адзурите искат трябва да започнат силно, тъй като тяхното самочувствие вече беше разклатено от поражението в Серия А от Лацио и равенството 2:2 като гост на Дженоа.

„Ние сме едва пети, можехме да се справим по-добре, но това е само началото на сезона“, настоя треньорът на пресконференцията вчера. Тя се проведе много по-късно от планираното поради проблеми с полета на Наполи до Португалия.

„Трябва да сме по-постоянни, дори по време на един и същи мач, но Шампионската лига е съвсем различен турнир. Има само шест мача и ние сме тук, за да спечелим с амбиция, решителност и увереност. Важното е да сме по-ефективни пред вратата и също така да можем да завършваме мачовете с чиста мрежа. В четири мача допуснахме пет гола, но анализирайки статистиката допуснахме само осем удара към вратата. Това означава, че не се защитаваме толкова зле и не сме хванати извън позиция. Допуснахме две дузпи, два гола от статични положения срещу Дженоа, две контраатаки срещу Лацио".

„Ако успеем да запазим няколко чисти мрежи, тогава ще ни бъде по-лесно да печелим мачове. Брага има качество, познаваме добре някои от техните играчи, включително Фонте, Моутиньо, Брума и Руис. Трябва да покажем решителност от първата минута и да започнем Шампионската лига по добър начин”.

Ким Мин-Дже беше голяма загуба с продажбата му на Байерн Мюнхен, но заместникът Натан все още не е направил нито едно участие за Наполи. Междувременно герои на Скудетото като Виктор Осимен и Хвича Кварацкхелия изглеждат все по-разочаровани отпред, като грузинецът дори направи жест на неодобрение, когато беше заменен срещу Дженоа.

„Целият отбор е важен, но вие не печелите мачове само с титулярните 11“, добави Гарсия. „Осимен започна добре с два гола в три мача и се надяваме, че той може да се върне към попаденията утре. Прогресът на Квара беше спрян от контузия по време на предсезонната подготовка, той пропусна първия мач и след това игра само втората половина на следващия".

„Говорих с него, защото искам да е спокоен, той трябва да бъде решаващ. Той не е вкарвал от известно време, но не трябва да мисли за това, трябва да се наслаждава на футбола си. Вече би било много положително, ако направи асистенция като тази срещу Сасуоло. Това е Шампионската лига, всеки мечтае за този турнир и тези вечери са създадени за играчи като Хвича.“