Според италианската информационна агенция ANSA дискусиите на VAR между съдиите ще бъдат чувани по време на телевизионната програма на DAZN „Sunday Night Square“ от утре вечер.

Съобщава се, че FIGC и DAZN са постигнали споразумение да пуснат VAR аудио на инциденти, които са се случили по време на мачове от Серия А. Това означава, че на феновете ще бъде даден шанс да чуят какво са казали длъжностните лица по време на ключови дискусии на терена за първи път.

Аудио файловете ще бъдат пуснати от DAZN в програмата Sunday Night Square, излъчена след последния мач от Серия А за уикенда, изигран в неделя вечер. Поради регулаторни въпроси обаче VAR аудиото, публикувано публично от DAZN, ще бъде това от предишния кръг на Серия А. Това означава, че утрешните дискусии по телевизията ще бъдат от Серия А кръг 4.

DAZN ще започне да публикува VAR аудио от неделя, 24 септември с рефера Джанлука Роки в студиото. Миналия юни Роки каза, че е готов да пусне VAR аудио за прозрачност, тъй като реферите „нямат тайни“