Сериозно напрежение се заражда в шампиона на Италия Наполи. Адзурите не успяха да спечелят трети пореден мач в Серия А, завършвайки само 0:0 като гост на Болоня. Така те имат осем точки в актива от първите 5 кръга и вече изостават на 7 от лидера Интер. Това е най-слабото начало на сезон за Наполи като точки от първите 5 мача от 2015 г. насам.

Големият скандал в двубоя обаче дойде в края на срещата. Голмайстор №1 в калчото за миналия сезон Виктор Осимен изпусна дузпа в 75-ата минута. Реферът Айролди даде много спорна дузпа за игра с ръка на Калафиори. Зад топката застана Осимен, който не уцели вратата. Това е втората пропусната дузпа за Наполи за сезона, след като Джакомо Распадори пропусна срещу Сасуоло.

Пет минути преди края Осимен бе сменен от Руди Гарсия с Джовани Симеоне. Нигерийският голмайстор не бе съгласен със смяната и започна да ръкомаха към треньора с два пръста и ядосано отиде на скамейката. С жестовете си Осимен искаше да покаже, че е нужен втори нападател до него на терена, а не да бъде изваден от игра. Гарсия също не остана длъжен и се развика по адрес на Осимен.

Това не е първото напрежение в лагера на Наполи при смяна този сезон. Преди седмица Хвича Кварацхелия не прие добре смяната в мача срещу Дженоа.

Преди да бъде сменен Осимен удари греда през първото полувреме, а пропуски направиха още Кварацпелия и Распадори. Болоня пък остава с 6 точки от пет мача и трето реми от началото на кампанията.