Треньорът на Наполи Руди Гарсия е начело на тима от съвсем скоро, но вече е под огромно напрежение. Феновете скандираха призиви към президента Аурелио де Лаурентис да уволни наставника, след нулевото реми с Болоня днес. Наполи прави най-слабия си старт в първенството от 2015 г. Само 8 точки от първите 5 кръга на Серия А. Адзурите вече са на 7 точки зад лидера Интер.

Освен третата поредна среща в първенството без победа, мача в Болоня бе белязан от скандал. Виктор Осимен, който изпусна дузпа, се разсърди и скара с треньора, когато бе сменен в 85-ата минута на мача. Руди Гарсия обяви, че вече е говорил с нигериеца и всичко е изгладено.

„Дори най-великите играчи в историята на футбола пропускат дузпи. Що се отнася до това, което се случи като излизаше от терена, вече разговаряхме по въпроса. Какво съм му казал? Това, което си говоря с играчите ми остава в съблекалнята".

За втори път в рамките на седмица Гарсия е обект на недоволство от звезда, която е сменена. Срещу Дженоа при равенството 2:2 и Кварацхелия не бе съгласен със смяната.

„Имаме много качество в състава и на резервната скамейка, така че Симеоне, Политано и Елмас се появиха, все още имам Йеспер на разположение. Когато имаме толкова много качество, не можем винаги да имаме 90 минути с едни и същи играчи, особено след като имаме четири мача за девет дни. Има отбор, който започва, друг, който започва второто полувреме, и трети при последния съдийски сигнал. Няма да стигнем далеч, освен ако не мога да разчитам на всички момчета. Положително е, че играчите не са доволни, когато излизат, точно както може да се случи аз да не съм доволен от представянето им. Това е голям отбор, искам да ги използвам всички.”

Гарсия изглеждаше раздразнен, когато го попитаха каква цел е поискал от него президентът Аурелио де Лаурентис, когато смени Спалети.

„Вече отговорих на този въпрос. Отбор като Наполи трябва да играе в Шампионската лига всяка година. Виждайки спечеленото скудето и отбора, мястото на Наполи е в челната четворка, ние не сме там в момента и следователно това трябва да гоним. Трябва да спечелим в сряда, след което да се опитаме да съберем серия от победи, защото това ще ни позволи да се изкачим нагоре в таблицата. Така че това започва от сряда".