Наполи е разследван заради нередности около трансфера на Виктор Осимен. Нападателят бе купен от Лил за 71,2 млн. евро преди 3 години, но 20 млн. евро от сумата бяха като стойност на четирима играчи. Именно съставянето на тяхната цена е това, което се смята за нередно.

Адвокатът на Наполи Матия Грасани увери феновете, че разследването на президента Аурелио Де Лаурентис не е „новина“.

„Освен техническите подробности, искаме да информираме феновете какво се случва и да ги успокоим“, каза адвокатът на Наполи.„Наполи вече беше съден по този въпрос в две различни нива на съдебната система, които изчистиха клуба и директорите, без да открият нередности.Наполи е единственият клуб, за който прокурорът не поиска отмяна на присъдата, което след това доведе до наказанието на Ювентус първо от 15 точки, а след това от 10 точки в Серия А. Следователно, ако няма нови доказателства в това разследване, проблемът с Осимен може да се счита за приключен на дисциплинарно ниво.“

Грасани обясни, че единствената причина разследването да се премести от Неапол в Рим се дължи на териториалната компетентност, защото предполагаемото фалшиво счетоводство се извършва от групата Филмаро. Това е холдинговата компания на Де Лаурентис, която управлява Наполи, а също и Бари от Серия Б, а седалището им е в Рим.

„Това беше неизбежен ход, затова за мен това не е новина. Разследването е прехвърлено по териториална компетентност, а не заради нови доказателства".