Грандиозен скандал се заформи около шампиона на Италия Наполи. Нападателят Виктор Осимен ще съди клуба, заради видеоклип пуснат от официалния акаунт на Адзурите в Тик Ток. Видеото, което после е било изтрито, подиграва Осимен относно изпуснатата дузпа в последния кръг срещу Болоня. Агентът на нигериеца веднага обяви, че голаджията смята да предприеме правни действия.

Централният нападател вече се чувстваше напрегнат, след като изрази бурно разочарованието си от смяната в 85-ата минута. С жестове той показа на треньора Руди Гарсия, че не е доволен. Изглеждаше, че ситуацията се успокоява с извинение към Гарсия, но снощи агента на голмайстор №1 в Серия А за миналия сезон  Роберто Календа разбуни страстите.

„Това, което се случи днес в официалния профил на Наполи в платформата TikTok, не е приемливо. Видео, осмиващо Виктор, първо беше публикувано, а след това, но със закъснение, изтрито. Сериозен факт, който причинява много сериозни щети на играча и добавя към напрежението, от което момчето страда в последните дни между медийните изпитания и фалшивите новини. Запазваме си правото да предприемем правни действия и всякакви полезни инициативи, за да защитим Виктор", написа Календа в социалните медии.

Видеото беше как Осимен претендира за дузпа към съдията, след което той поиска да я изпълни, преди видеото да покаже, че я праща извън вратата. Изключително рядко е играч и неговият агент да предприемат правни действия срещу своя клуб заради публикация в социалните медии. Също така си струва да припомним, че след месеци на преговори Осимен още не е подписал нов договор, както се смята. Контрактът му изтича през юни 2025 г.