От Наполи пуснаха официално изявление по казуса с Виктор Осимен. Онзи ден в Тик Ток канала на клуба излязоха две видеа, които взеха на подбив нападателя на шампионите. В последствие двата клипа бяха изтрити, но нигериеца заплаши, че ще съди клуба и махна всичките си снимки с екипа на Наполи от своите акаунти в социалните мрежи. Наполи днес публикува своята позиция по случая, но в изявлението няма извинение.

„Наполи, желаейки да избегне каквото и да е преекспониране на проблема, изтъква, че никога не е искал да обидим или да се подиграваме на Виктор Осимен, който е истинско съкровище за нашия клуб", се казва в изявлението.„Като доказателство за това, по време на летния тренировъчен лагер, клуба твърдо отхвърли всяка получена оферта за трансфер на нападателя в чужбина. Социалните медии, по-специално TikTok, винаги са използвали експресивна форма на език с леко сърце и креативност, без да искат, както в случая с Осимен, да имат намерение за обида или подигравка. Ако Виктор се е почувствал обиден, това не е било целта на клуба.“

В съобщението никъде не става въпрос за извинение от клуба по адрес на голмайстор №1 за миналия сезон. Не е ясно дали това ще бъде достатъчно, за да успокои Осимен. Смята се, че той вече обмисля напускане на клуба още през януари. Негов добър приятел от Нигерия, който е журналист, разкри в интервю, че очаква нападателя да напусне Наполи.

Осимен вкара гол за победата с 4:1 над Удинезе снощи. Той обаче въобще не изрази радостта си от гола. Преди това Наполи имаше дузпа, но не я би нигериеца, а Пьотр Желински. След мача треньора Руди Гарсия каза, че Осимен е трябвало да бие дузпата, но той я е отстъпил на Желински.