Треньорът на Лацио Маурицио Сари е заложен на дузпата след поредната загуба на неговия тим. Орлите паднаха 0:2 от Милан и за седем кръга в първенството имат четири загуби. Единственият тим с повече поражение от римляните е Емполи (5). Наставникът на Лацио насочи гнева си след мача към УЕФА, ФИФА, Серия А.

Отборът на Сари играе слабо има много проблеми с контузии и натоварения календар се отразява на представянето.

"Трябваше да направим промени заради безумния списък с мачове. Абсолютно съм бесен на УЕФА, ФИФА, Серия А и на всички тях, че се събраха, за да направят този безумен календар", заяви Сари на пресконференцията си. "Те изпращат тези момчета на заколение, без никой да се намесва. Това е футболът сега, взимаш парите и бягаш. Само че всички пари не стигат до Серия С, където не можеш да се издържаш като професионален играч. Всички тези пари във футбола се влагат в 40 или 50 играчи."

Междувременно Сари се прицели и в президента на Лацио Клаудио Лотито, когато го попита дали се е съгласил и споделя трансферната стратегия на клуба. "Трудно е да се отговори на този въпрос. Започнах с различни имена, след което в крайна сметка казах "да" на други играчи. Всички знаят много добре, че играчите, които посочих, не пристигнаха, така че трябва да се задоволя с това, с което разполагам. Имайте предвид, че очаквам в 95 процента от случаите всеки треньор да ви каже същото."

Напрежението между Сари и президента Лотито нараства след ужасното начало на сезона, в което успяха да постигнат само две победи от осем мача между Серия А и Шампионската лига.