Нападателят на Наполи Виктор Осимен наруши мълчанието си по повод видеоклиповете в TikTok и споровете около отношението и бъдещето му, като увери, че идването му в Наполи е било "прекрасно решение". Нигериецът реши да публикува своята версия в социалните мрежи, след като посланикът на Нигерия предложи среща с италианския си колега и се появиха обвинения, че шеговитите видеа са не просто обидни, а дори расистки.

"Да дойда в град Неапол през 2020 г. беше прекрасно решение за мен. Хората тук ми показаха толкова много любов и доброта и аз няма да позволя на никого да застане между нас. Страстта на хората от Неапол подхранва огъня и ме кара винаги да играя със сърцето и душата си, а любовта към тази емблема е непоколебима, тъй като я нося с гордост", написа Осимен в профила си в Инстаграм.
 

"Обвиненията срещу неаполитанците не са верни. Имам много приятели, които са неаполитанци и са се превърнали в част от моето семейство и ежедневие. Оценявам нигерийците и всички за това, че дадоха своя глас в моя подкрепа и се опитват да ми помогнат. Благодаря ви много, завинаги съм ви благодарен. Нека да продължим да изповядваме единство, уважение и разбиране. FORZA NAPOLI SEMPRE."

 

Нападателят беше свалил всички свои снимки с фланелката на Наполи от страниците си в социалните мрежи и не се радваше след головете, които вкара в последните 2 мача. Всичко това беше предизвикано от официалния акаунт на Наполи, който публикува няколко видеоклипа в TikTok, преди всичко един, който осмиваше пропуска му от дузпа срещу Болоня.

Неговият агент Роберто Календа публикува изявление, в което настоява, че това е "неприемливо" и той ще бъде готов да предприеме правни действия срещу клуба. В изявлението на Наполи не се стигна до извинение, а само до уверение, че обидата не е била умишлена, докато мениджърът на социалните медии се оттегли днес, за да бъде потвърдено, че това решение е взето преди седмици и по никакъв начин не е свързано със ситуацията с Осимен.