Скандалите в Наполи сякаш нямат край. След като преди десетина дни избухна скандал с Виктор Осимен, сега и друг от основните играчи на Адзурите е замесен в трудни отношения с ръководството. Марио Руи е недоволен от отношението на новия треньор Руди Гарсия. Неговият агент Марио Джуфреди, описа работата на треньора с португалския защитник като "неуважителна и срамна".

32-годишният ляв бек беше твърд титуляр под ръководството на Лучано Спалети в миналия сезон, когато Наполи спечели титлата. През този обаче беше изместен от Рубен Оливейра и има общо 230 минути на терена в първенството за първите 7 кръга. Марио Руи беше оставен на пейката в мачасрещу Брага и получи само две минути на терена при загубата от Реал Мадрид.

"Наричам работата на Гарсия с Марио Руи неуважителна и срамна", обяви агента Джуфреди. "Неуважителна, защото става дума за играч, който през последните две години е един от най-добрите леви бекове в Серия А, фундаментален за играта на Спалети и да се третира по този начин според мен е неуважително. Има две неща: Марио Руи не е добър за играта на Гарсия, който може да не иска той да се включва по крилото, или трябва да мисля, че Гарсия, след като е бил в Саудитска Арабия, не познава Марио Руи като играч".

"Смятам, че е жалко, защото ако Марио Руи се представи страхотно срещу Удинезе и не му дадеш да играе постоянно, това означава, че не искаш да си върнеш този играч. Ако това беше мисълта му през лятото, Гарсия можеше да ни каже, че не иска Марио Руи. Достатъчно е да видите изявите на Кварацхелия, когато на терена е и Марио Руи. Кварацхелия вдига нивото на изпълнение, като тръгне на дрибъл. Може би треньорът прави друг избор, като иска по-малко дриблиращ играч, но можеше да каже, че иска друг тип футболист. Това е неуважение към ръководството, защото Марио Руи е един от най-добрите в ролята си през последните години, нямам думи".

"След това има тактически избори, в които не искам да навлизам, защото можеш да отидеш и да видиш какво е намислил треньорът. В един момент се оказах объркан с Распадори на крилото и Елмас в центъра, но треньорът ще има своите причини да прави такива избори."

През миналия сезон Марио Руи изигра над 2100 минути в общо 28 мача от Серия А и Шампионската лига, като за това време даде осем асистенции.