Фиорентина победи Наполи като гост и излезе на трето място в Серия А с прекрасна игра и успех 3:1 на стадион "Марадона". Виолетовите имат 17 точки от първите осем кръга - колкото има и Ювентус. По-напред са само Интер 19, и Милан - 21. Откакто се дават три точки за победа (1994) това е третия най-добър старт на Фиорентина след 1998 и 2015, когато отбора имаше по 18 точки.

Треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано, който спечели за четвърти път от пет гостувания в Неапол в кариерата, остави на пейката звездата Нико Гонсалес. Именно стартиралия вместо него Йосип Брекало откри в 7-ата минута. Мартинес Куарта удари гредата и хърватина от малък ъгъл промуши топката между краката на Мерет.

Фиорентина игра много по-добре от съперника и пресираше отлично. Наполи обаче стигна до равенството в добавеното време на първата част. Паризи опита да върне с гърди към вратаря Терачано, но Осимен го изпревари и вратаря го фаулира. Дузпа! Самият Осимен бе точен от бялата точка за шестия си гол от началото на сезона.

След паузата обаче Фиорентина отново излезе напред. Джакомо Бонавентура се възползва от грешка на Оливера и прати топката в ъгъла за 2:1. Влезлият от пейката Нико Гонсалес оформи крайното 3:1 в добавеното време, след контраатака и прекрасен пас на Паризи. Това е шестия гол на Гонсалес от последните му осем мача.

Наполи пък загуби за втори път в Серия А през сезона и остава с 14 точки от осем кръга.