Скандалът със залозите в Италия продъжава с пълна сила. Днес след нови разкрития полиция отиде в базата на националния тим Коверчано и разпита новите замесени в скандала - Сандро Тонали и Николо Дзаниоло. Двамата бяха в плановете на Лучано Спалети за сблъсъците с Малта и Англия в следващите няколко дни. След разпита двамата са изпратени у дома.

Вече е потвърдено от множество източници, включително информационна агенция ANSA, че тази вечер в лагера в Коверчано край Флоренция присъстват полицейски служители. Футболната федерация на Италия публикува изявление, в което потвърждава разпита и отбелязва, че Тонали и Дзаниоло са изпратени обратно в клубовете си, така че няма да участват в мачовете срещу Малта и Англия.

Освен това сега и двамата са официално разследвани от прокурора в Торино - същият прокурор, който разследва полузащитника на Ювентус Николо Фаджоли. На полицията беше разрешено да се срещне с италианските национали Тонали и Дзаниоло, за да обсъдят твърденията, отправени от папарака фотограф Фабрицио Корона. Той твърди, че Дзаниоло дори е стигал дотам, че е залагал на мачовете на Рома за Купата на Италия, когато е бил в отбора на резервната скамейка.

Въпреки че оттогава Дзаниоло премина в Галатасарай, а после в Астън Вила, а Тонали от Милан в Нюкасъл, всяка забрана за нарушаване на правилата за залагания е разширена до всички състезания, свързани с УЕФА и ФИФА.