Скандалът със залозите в Италия продъжава с пълна сила. Днес след нови разкрития полиция отиде в базата на националния тим Коверчано и разпита новите замесени в скандала - Сандро Тонали и Николо Дзаниоло. Двамата бяха в плановете на Лучано Спалети за сблъсъците с Малта и Англия в следващите няколко дни. След разпита двамата са изпратени у дома.

Il momento in cui Tonali e Zaniolo vanno al colloquio con le forze dell’ordine nelle stanze di Coverciano dopo essere stati prelevati dallo spogliatoio in cui erano entrati Buffon, il dirigente Vladovich e i due dirigenti delle autorità nella foto

(Immagine @RaiSport ) pic.twitter.com/QIorrmwnXR

— Tancredi Palmeri (@tancredipalmeri) October 12, 2023

Вече е потвърдено от множество източници, включително информационна агенция ANSA, че тази вечер в лагера в Коверчано край Флоренция присъстват полицейски служители. Футболната федерация на Италия публикува изявление, в което потвърждава разпита и отбелязва, че Тонали и Дзаниоло са изпратени обратно в клубовете си, така че няма да участват в мачовете срещу Малта и Англия.

?? Italian Federation statement on the accusations of possible illegal betting involvement for Tonali and Zaniolo.

“The Federation announces that, in the late afternoon of today, the Public Prosecutor's Office of Turin has notified investigative acts to footballers Sandro Tonali… pic.twitter.com/GELp9Z4Psh

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) October 12, 2023

Освен това сега и двамата са официално разследвани от прокурора в Торино - същият прокурор, който разследва полузащитника на Ювентус Николо Фаджоли. На полицията беше разрешено да се срещне с италианските национали Тонали и Дзаниоло, за да обсъдят твърденията, отправени от папарака фотограф Фабрицио Корона. Той твърди, че Дзаниоло дори е стигал дотам, че е залагал на мачовете на Рома за Купата на Италия, когато е бил в отбора на резервната скамейка.

Въпреки че оттогава Дзаниоло премина в Галатасарай, а после в Астън Вила, а Тонали от Милан в Нюкасъл, всяка забрана за нарушаване на правилата за залагания е разширена до всички състезания, свързани с УЕФА и ФИФА.