Лацио победи с 2:0 Сасуоло като гост в мач от девети кръг на Серия А и се изкачи на седмото място в класирането с 13 точки в актива. Големият герой бе Луис Алберто, който вкара един от головете, но пък влезе в заглавията и след поредното изригване срещу треньора Маурицио Сари, след като беше сменен.

Фелипе Андерсон откри за Орлите в 29-ата минута с хубав удар по диагонала. Само 6 минути след това огромна грешка на защитата на Сасуоло поднесе топката на Луис Алберто, който от няколко метра не сбърка. Това бе гол №50 за испанеца с екипа на Лацио във всички турнири. Освен това той бе с капитанската лента, защото Чиро Имобиле бе резерва за сметка на Тати Кастеянос.

През второто полувреме обаче Луис Алберто се ядоса на Сари, който го смени. Преди време двамата имаха сериозни пререкания и дори халфа бе пред напускане, преди да подпише нов договор.

"Преди година не вярвах, че ще остана в Лацио и дори ще нося капитанската лента. Но много неща се промениха. Реакцията ми при смяната? Когато играя и се наслаждавам, никак не обичам да ме сменят", обяви героят след мача.

Сасуоло остана на 13-о място с 10 точки до тук.