Фейенорд се доближи до най-голямата си победа в Шампионската лига в историята, като разби 3:1 Лацио у дома. Пред препълнения „Де Кайп“ тима от Ротердам напълно надигра римляните и можеше да спечели с по-голям резултат. Два гола вкара Сантяго Хименес, един добави Зеруки.

Това е най-голямата победа на Фейенорд в турнира откакто ротердамци спечелиха с 3:0 срещу Олимпик Марсилия през 1999 г.

С този успех Фейенорд излезе начело в група Е. Ротердамци имат 6 точки, докато Лацио остана с 4. Атлетико Мадрид също има 4 и играе по-късно срещу Селтик.

Още преди почивката Фейенорд взе убедителен аванс. Първоначално имаше отменен гол на Сантяго Хименес, но нищо не попречи на тарана на домакините да открие в 31-ата минута. Това бе дебюта на мексиканеца и той се възползва от пас на Вифер. В добавеното време на първата част Фейенорд наказа Лацио за втори път. Стенгс проби до аутлинията и върна към Рамис Зеруки, който с прекрасен удар в далечния ъгъл направи 2:0.

След паузата Маурицио Сари смени капитана на Лацио Чиро Имобиле още в 55-ата минута. Нападателят не остана доволен от рокадата. Неговата резерва Тати Кастеянос пропусна златен шанс от упор да намали резултата.

Вместо това Фейенорд вкара трети гол. Отново бърза атака на Фейенорд отляво доведе до пас в центъра на наказателното поле към Тимбер. Ударът му от упор бе спасен от Проведел, но Хименес бе на позиция за добавка.

Мексиканският нападател има 15 гола в последните си 9 мача за Фейенорд. Той се нареди до имена като Хулио Крус (2 пъти) и Йон-Дал Томасон, като единствените футболисти на ротердамци с два гола в един мач от Шампионската лига. Единствените други мексиканци с дубъл в един мач от турнира са Карлос Вела, Хавиер Ернандес и Раул Хименес.

В големите седем първенства на Европа няма играч с повече голове от Сантяго Хименес. Той има 15 попадения на сметката си.

В края Педро, който влезе от резервната скамейка, все пак вкара за Лацио. Испанецът се разписа от дузпа. Това е втори пореден мач в турнира, в който 36-годишният ветеран бележи, след като донесе победата над Селтик преди 3 седмици.