След като вече девет кръга Удинезе няма победа в Серия А, ръководството реши да уволни наставнита Андреа Сотил. Шефовете на бианконерите веднага назначиха негов заместник - Габриеле Чиофи. Той пък беше треньор на Удинезе преди Сотил.

Фриуланите започнаха новия сезон по катастрофален начин и в момента се намират на 18-о място в таблицата на Серия А след девет мача, като са събрали само шест точки от шест равенства. Сотил бе извел отбора до 12-о място през миналия сезон, но не успя да повтори силния старт на миналата кампания и си тръгва. Проблемът пред тима му е, че бележи твърде малко голове. Равенството 1:1 с Лече в понеделник подпечата присъдата му.

Преди това Чофи прекара две години от кариерата си в Удинезе, като първо работеше като помощник-треньор, а през декември 2021 г. пое първия отбор. Той напусна в края на сезон 2021/22, за да поеме Верона. Там обаче се задържа едва четири месеца преди да бъде освободен.

Както бе обявено днес, сега Чофи се завърна начело на Удинезе, подписвайки договор до края на сезона с опция за втора година. Към него се присъединиха помощник-треньорът Кристиано Бачи и анализаторът на мачовете Андреа Алибони. Следващият мач на Удинезе е срещу Монца на 29 октомври.

Това е трета треньорска рокада в Серия А този сезон след като Емполи се раздели с Паоло Дзанети, а Салернитана освободи Пауло Соуса.