Нападателят на Астън Вила Николо Заниоло пристигна в прокуратурата в Торино днес, за да бъде разпитан във връзка с предполагаемо участие в незаконни залози. Италианският национал е един от замесените в скандала с футболисти, които залагат на мачове. Двама вече бяха наказани - Николо Фаджоли от Ювентус и Сандро Тонали (Нюкасъл). И двамата си признаха вината и оказаха помощ на разследването, затова наказанията им не са особено големи.

Случаят на Дзаниоло обаче е по-различен. Той призна, че е играл покер в нерегламентирани онлайн платформи, но отрече да е залагал на футболни мачове.
Нападателят на Астън Вила ще бъде разпитан от прокурор Мануела Педрота, която е ръководител на разследването на незаконните платформи за залагания. Ако развоят на събитията се окаже верен, Заниоло рискува да получи само глоба и няма да получи забрана да играе футбол като Фаджиоли и Тонали.

Междувременно Дзаниоло беше на терена за победата на Астън Вила в Лигата на Конференциите над АЗ Алкмаар, като игра 21 минути, след като замени Дъглас Луис през второто полувреме.