Сезонът на Сандро Тонали официално приключи, след като ФИФА ратифицира 10-месечната забрана, която му бе наложена от Италианската футболна федерация. 23-годишният италиански полузащитник призна пред прокурорите, че е залагал на футболни мачове по време на разследването им за нерегламентирани платформи за незаконни залагания. Той беше разпитан от полицията в Коверчано по-рано този месец и бързо бяха разкрити мащабите на пристрастяването му към хазарта.

Споразумението на Тонали с италианската федерация включва 10-месечно отстраняване от футбола, още осем месеца рехабилитационна работа и 16 публични изяви, свързани със забраната, с които да се образоват младежите по въпроса.

Първоначално забраната на федерацията важеше само за Италия и те изпратиха искане до ФИФА с молба за влизане в сила на световна забрана, което днес беше официално потвърдено. Сега Тонали ще бъде отстранен от игра до август следващата година, с което ще приключи сезонът му с Нюкасъл Юнайтед и ще потвърди отсъствието си от Евро 2024, ако Италия се класира.

Междувременно Николо Фаджоли от Ювентус започна да изтърпява седеммесечната си забрана, а Николо Дзаниоло от Астън Вила повтори, че не е залагал на футбол, когато днес говори пред прокурорите в Торино.