Леонардо Паволети се превърна в герой за Каляри в следобедния сблъсък с Фрозиноне, вкарвайки два гола в добавеното време, за да оформи обрата от 0:3 до 4:3 за сардинци. Новакът Фрозиноне дръпна с 3:0 след попадения на Матиас Суле (2 гола) и Марко Брешанини. На всичкото отгоре Каляри изпусна дузпа при 0:1 след като Манкозу удари гредата от бялата точка.

Изглеждаше, че Каляри ще загуби още веднъж и ще остане без победа. Отборът на Клаудио Раниери обаче намери невероятна воля. В 72-ата минута Гаетано Ористанио върна едно попадение, а Антоан Макумбу направи 3:2 само четири минути по-късно. В последните 10 минути Фрозиноне на два пъти вкара топката в мрежата, но и двата пъти бе вдигнат флагът за засада, което ги разочарова, докато домакините продължаваха да натискат за изравнявнителен гол.

Каляри най-накрая беше възнаграден за усилията си в 94-ата минута, когато ветеранът Леонардо Паволети вкара ключовия гол с глава и предизвика празненства по трибуните, тъй като домакините направиха резултата 3:3. Невероятно, но Паволети стана герой на Сардиния, след като в 96-ата минута вкара още един гол. 34-годишният футболист също така изчисти топката от голлинията в последните секунди на мача, за да гарантира победата, с което моментално затвърди мястото си на любимец на феновете.

Той вече има 7 гола вкарани в Серия А след 90-ата минута на мачовете. С този успех Каляри събра 6 точки и макар да остана на предпоследно място първата победа за сезона ще се помни дълго. До този момент в 9 мача хората на Клаудио Раниери бяха вкарали 5 пъти, а сега нанизаха 4 гола. Раниери за втори път постига обрат от 0:3 до 4:3 в Серия А. Предишният случай бе като треньор на Рома през 2011 г., когато губеше с 0:3 от Дженоа, но неговия тим спечели 4:3.