Капитанът на Лацио Чиро Имобиле отново бе герой за своя тим. Той влезе от пейката в 80-ата минута срещу Фиорентина и в петата минута на добавеното време вкара от дузпа победния гол за крайното 1:0. Това бе попадение №197 в Серия А за нападателя, който се нуждае от само още 3 гола, за да влезе в клуб 200.

Последните седмици са трудни за Имобиле, който се бореше с контузии и слаба форма, след което беше критикуван в медиите и дори от някои привърженици на Лацио. Това го накара да признае, че не е напълно сигурен дали е взел правилното решение, отхвърляйки изгодна оферта от Саудитска Арабия през лятото. Тати Кастеланос започна титуляр вместо Чиро вчера, но Имобиле се появи от пейката в края на мача и направи разликата.

"Винаги мисля първо за това, което е най-добро за отбора, и след това за себе си. Момчетата се справиха добре, това беше отворен мач, можехме да спечелим или да загубим, но бяхме възнаградени за това, че вярвахме повече", каза Имобиле. "Липсват ни някои голове от нападателите, а когато създаваш толкова много шансове, трябва да си клиничен, да влизаш в правилните позиции и да си с с хладна глава пред вратата. Тази вечер запазихме чиста мрежа и това също е важно нещо, върху което трябва да надграждаме."

Третата поредна победа в първенството изкачва Лацио на седмо място в класирането, само на три точки зад четвъртия Аталанта, така че как могат да се доближат до местата за Европа?

"Нуждаем се от мачове като този. След тежкия старт се чувствахме много унили и това също не ни помогна. Сега трябва да продължим да трупаме точки и да запазим тази вяра".

Имобиле се бори през този сезон, това е безспорно, и беше попитан как се справя в момента. "Спокоен съм, семейството ми е до мен. Искам да посветя гола на баща ми, който през последната седмица имаше някои трудни моменти. Също така на съпругата ми, на децата ми, те са до мен и ме карат да се усмихвам".