Болоня победи Лацио с 1:0 в първи мач от 11-и кръг на Серия А и се изкачи на петото място в класирането. Хората на Тиаго Мота са с най-дългата серия в момента без поражение в италианския елит - вече 10 поредни кръга. Те загубиха на старта от Милан и след това имат 4 победи и 6 равенства. С 18 точки в актива Болоня се изравни с шампиона Наполи, който утре играе срещу Салернитана.

Лацио пък остава с 16 точки, но това е пето поражение за Орлите през сезона. Те паднаха вече от Лече, Дженоа, Ювентус и Милан, преди мача тази вечер. Треньорът Маурицио Сари остави капитана Чиро Имобиле на пейката за четвърти път през сезона. Тати Кастеянос водеше атаката на римляните и през първата част удари гредата след центриране на Ладзари. Кастеянос бе автор на единствения точен удар за първото полувреме в мача и всички удари на Лацио за първата част.

Само 25 секунди след почивката Болоня откри резултата с първия си точен удар. Зиркзее изведе чудесно Люис Фъргюсън в чиста позиция срещу вратаря и шотландеца прати топката във вратата на Проведел. Това бе трети гол за Фъргюсън от началото на сезона.

Сари пусна в игра Имобиле в търсене на изравнителния гол, но до края Орлите така и не създадоха положение за гол и не отправиха нито един точен удар през второто полувреме.