Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис започва преговори с бившия треньор на тима Валтер Мадзари днес. Неаполитанците търсят заместник на Руди Гарсия, който се провали с гръм и трясък начело на шампиона на Италия. В последния кръг Адзурите паднаха от Емполи у дома.

Според журналиста Джанлука ди Марцио президентът на Наполи е предложил седеммесечен договор на Игор Тудор, който се е съгласил да поеме ролята след решението за уволнение на Гарсия. Френският треньор вече се е върнал в Ница, за да бъде с партньорката си и дъщеря им, макар официално да не е обявено уволнението му.

Де Лаурентис обаче все още не е взел решение и днес ще се срещне с Мадзари, за да обсъдят идеята за връщането на италианския тактик, който също е готов да подпише до края на сезона без клаузи за удължаване на договора.

Мадзари прекара четири години в Наполи от октомври 2009 г. до май 2013 г., като води отбора в 182 мача. През сезон 2011-12 г. той спечели Копа Италия в столицата на Кампания. Тудор все още чака отговор от Де Лаурентис, който изглежда е изкушен от идеята да си върне италианския треньор.