Италия може да не се е класирала още на Евро 2024, но ще бъде сериозно представена на турнира в Германия догодина. Вече четирима треньори от Италия класираха своите отбори на първенството идното лято. Вчера два тима си осигуриха участие на Евро 2024 - Унгария и Словакия. И двата са водени от италиански треньори.

Селекционерът на Белгия Доменико Тедеско е роден в Розано, близо до Козенца, но семейството му се мести в Германия, когато той е на две години. Въпреки смяната на поколенията в Белгия, той изведе тима до финалите. Вторият, който се класира е Винченцо Монтела. Той пое работата като селекционер на Турция на 21 септември, но все пак осигури резултатите, които да прати съседите на финалите.

Марко Роси изведе Унгария до турнира с равенството 2:2 при гостуването на България снощи. Точката бе достатъчна, а тя дойде с автогол в последната минута. Треньорът на Словакия Франческо Калцона също си резервира билет с победата с 4:2 над Исланди

Остава сега и Лучано Спалети да успее да постигне нужните резултати в последните два мача, а именно - 4 точки от последните два мача със Северна Македония и Украйна и тогава в груповата фаза на Евро 2024 ще участват петима италиански треньори.