Легендата на Милан и бивш национален селекционер на Украйна Андрий Шевченко смята, че тимът на Италия ще бъде силно мотивиран срещу украинския национален отбор, но добави, че неговите сънародници нямат какво да губят в двубоя тази вечер в германския град Леверкузен, част от квалификациите за Европейското първенство по футбол догодина.

Равенство ще бъде достатъчно за италианците, за да се класират за Евро 2024, а Украйна се нуждае от победа, за да стигне до шампионата в Германия.

"Това е изключително важен мач. Повече от футболна среща за всички нас", коментира Шевченко пред италианския вестник Gazzetta dello Sport, цитиран от БТА.

"Въпреки войната и факта, че сме принудени да играем всичките си домакински мачове извън страната и трудностите, които срещаме на родна земя, отборът все още е в добра позиция. Очевидно имаше смяна на поколенията, но имаме качествени играчи като Мудрик, Судаков и Цингаков. Ребров свърши отлична работа в много трудна ситуация. Той наложи своята философия и отборът бе подновен. Нямаме какво да губим на този етап, но това не значи, че сме доволни от постигнатото до тук", заяви още Андрий Шевченко.

"Мисля, че целият отбор на Италия е опасен, а не само отделни футболисти. Имат висока мотивация. Уважавам много Лучано Спалети, той е отличен треньор - един от най-добрите и със сигурност иска да изведе тима на върха след разочарованието покрай Световното първенство. Класирането за Евро 2024 означава много за тях, но ние сме готови да се докажем. Това не е мач като останалите", добави Шевченко.