Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис е загрижен за състоянието на тренировъчните терени в Саудитска Арабия и предупреждава, че Наполи дори няма да отиде в Рияд, ако терените "не са на ниво". Шефът на шампионите не е фен на Суперкупата на Италия, която се играе в Саудитска Арабия, и вече изрази опасенията си.

Имаше няколко въпроса относно датите и часовете на мачовете, но в понеделник президентът на футболната лига Лоренцо Казини потвърди, че Суперкупата, в която за първи път в историята ще участват четири клуба, ще се играе в Рияд от 18 януари 2024 г. до 22 януари 2024 г. Според печатното издание на "Кориере дела сера" президентът на Наполи Де Лаурентис все още не е убеден в провеждането на състезанието в Саудитска Арабия, затова е отправил предупреждение по време на срещата на на ръководството на футболната лига.

"Ако тренировъчните терени не са на ниво, няма да изпратя Наполи в Саудитска Арабия", казава той.

Според информациите представители на Наполи ще летят до Рияд през следващите няколко дни, за да проверят състоянието на тренировъчните терени. В Суперкупата на Италия участват още победителят за Купата на страната Интер, вицешампионът в Серия А Лацио и финалистът за купата Фиорентина. Полуфиналите и финалът ще се играят на стадион "Ал-Аувал Парк", където играят Кристиано Роналдо и Ал-Наср.