Отборът от Бундеслигата РБ Лайпциг официално потвърди подписването на договор за четири години и половина с полузащитника на Наполи Елжиф Елмас, който ще продължи до лятото на 2028 г. От Лайпциг добавиха, че Елмас ще се срещне за първи път с новите си съотборници, когато те заминат за зимния си тренировъчен лагер в Ла Манга, Испания, на 2 януари.

Последните информации са, че немсдкия тим е платил 25 млн. евро за услугите на македонеца - сума, която ще помогне на Наполи да привлече пряк заместник през януарския трансферен прозорец. Елмас вече завърши медицинските си прегледи в Германия в края на декември и скоро след това в интернет се появиха снимки от подписването на договора му.

24-годишният футболист се съгласи да се присъедини към Наполи в сделка на стойност 19 млн. евро с включени бонуси от Фенербахче през юли 2019 г. Оттогава насам той има общо 189 участия за Адзурите, 143 от които са в Серия А, включително 14 гола в лигата и още пет в Европа и за Купата на Италия.

В момента Елмас е в заключителния етап на възстановяването си от скорошна контузия, но се очаква до началото на новата година да се върне в пълна форма. Първият мач на РБ Лайпциг след зимната пауза в Бундеслигата ще бъде срещу Айнтрахт Франкфурт на "Ред Бул Арена" на 13 януари с начален час 14,30 ч. българско време.