Наполи официално освободи Виктор Осимен за да замине за родината си и Купата на Африканските нации. "В края на днешната тренировка на Осимен беше предоставен почивен ден, за да може да се присъедини към семейството си, преди да замине за тренировъчния лагер на националния отбор. Неговото отсъствие се очакваше от няколко дни. Той е наказан за мача с Монца, след като бе изгонен срещу Рома. Вместо да замине за родината си след мача с Монца, на който вероятно щеше да присъства, той ще се завърне там днес, когато ще започне пътуването до Нигерия. Всичко това, както беше казано, е с одобрението на клуба", се казва в специално съобщение на Наполи.

Към настоящия момент нападателят няма да бъде на разположение на Валтер Мадзари, но е невъзможно да се установи точното колко време. Всичко зависи от това докъде ще стигне неговият национален отбор в Купата на африканските нации, която ще започне в средата на януари. Като се има предвид периодът, в който ще бъде на тренировъчен лагер, освен с Монца той ще пропусне и мачовете с Торино и Салернитана. След това Адзурите ще пътуват до Саудитска Арабия, за да играят в турнира за Суперкупата на Италия, чийто полуфинал вероятно ще бъде срещу Фиорентина на 18 януари. Ако се класират напред, те ще се изправят срещу победителя от мача между Интер и Лацио.

В този момент пътят на Нигерия става решаващ: ако достигне до осминафиналитне, Осимен ще липсва за Лацио - Наполи, ако достигне до четвъртфиналите, ще липсва за Наполи - Верона; ако достигне до финала, ще липсва и за Милан - Наполи. Остава да се види и кога ще бъде насрочено възстановяването на мача Сасуоло - Наполи, който ще бъде преместен заради Суперкупата.