Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис все още мечтае да назначи Антонио Конте за треньор, но шансовете бившият наставник на Ювентус и Италия да поеме отбора на "Стадио Марадона" през този сезон са сравнително малки. В момента Наполи се намира на 9-о място в Серия А на полусезона, на пет точки от четвъртия Болоня и на 11 точки от третия Милан. За справка, през миналия сезон Адзурите на върха на дивизията с 50 точки на същия етап.

В последния кръг Наполи загуби 0:3 от Торино и това е шестата загуба в 10 мача на Валтер Мадзари начело на отбора. Антонио Конте бе забелязан на трибуните на стадиона в Торино. През този сезон Наполи вече направи една треньорска рокада - Руди Гарсия бе освободен и Мадзари се върна в тима.

Управлението на Гарсия продължи само няколко месеца, преди да бъде уволнен след 16 мача във всички състезания с рекорд от осем победи, четири равенства и четири загуби. Състоянието на Наполи не се подобри след назначаването на Мацари през ноември и сега се чуват призиви за още една промяна.

Преди няколко месеца отново имаше слухове за преговори между Конте и Де Лаурентис. Конте обяви: "Може да се осъществи, но искам нещата да се направят както трябва". Според информациите от понеделник Де Лаурентис все още би искал да привлече Конте на някакъв етап в бъдеще, но предположението е, че е малко вероятно той да поеме по средата на сезона, когато Наполи е в толкова несигурно положение.

Наполи ще трябва първо да стабилизира кораба, да постигне серия от положителни резултати и да завърши кампанията в горната част на Серия А, в идеалния случай с място в Шампионската лига. Едва тогава Де Лаурентис реално ще може да убеди Конте да се присъедини към отбора.