Президентът на Салернитана Данило Йерволино се възмути от "скандалните" решения, като поиска "смяната на всички тези съдии" и оставката на шефа на арбитрите Джанлука Роки. Морските кончета са бесни от отсъжданията в последните мачове с Ювентус и Наполи. И в двата двубоя Салернитана поведе, но загуби с 1:2. Срещу Юве южняците претендират за неотсъден червен картон на Федерико Гати, а сега са недоволни от отсъжданията и срещу Наполи.

Треньорът Филипо Индзаги вече протестира на пресконференцията след дербито на Кампаня и поиска "уважение" за своя отбор, но Йерволино стигна много по-далеч.

"Искаме мораториум и тотална смяна на всички тези съдии", заяви президентът пред вестник "Република". "Вече стана необходимо да поискаме на висок глас оставката на шефа на съдиите Джанлука Роки. Рибата се вмириства откъм главата."

Салернитана е на дъното на таблицата в Серия А само с 12 точки от 20 кръга и това до голяма степен се дължи на факта, че изпусна невероятните 15 точки от водеща позиция.

"Нямам думи за скандалното и обидно съдийство в този мач, което е унизително за нашия клуб", продължи Йерволино. "Имаше дузпа срещу Нванкво Сими, а Диего Деме фаулира Лум Чауна преди гола на Наполи. Това са невероятни грешки."

Съдийският експерт на DAZN Лука Марели анализира различните инциденти в този мач и отсъди, че не е имало съществени грешки.