Капитанът на Наполи Джовани ди Лоренцо вярва, че проблемният сезон може да се преобърне, ако спечелят Суперкупата на Италия в новия формат. Турнирът ще се играе в Саудитска Арабия следващата седмица, като в четвъртък шампионите излизат срещу финалиста за Купата на Италия Фиорентина, а в петък носителят на Купата Интер се изправя срещу втория от миналия сезон Лацио. След това победителите от тези два полуфинала се изправят един срещу друг за трофея в понеделник, 22 януари.

"Би било хубаво да го спечелим, ние сме в този турнир и ще се борим за него", заяви Ди Лоренцо. "В състезание като това всичко, което се е случило преди, се изтрива и започваш от нулата. Ще се опитаме да победим Фиорентина, за да стигнем до финала и да подарим още един трофей на феновете на Наполи".

Адзурите изпитват сериозни затруднения в Серия А през този сезон, но се върнаха на правилния път с победа в последната минута над Салернитана. "Беше добре, че изравнихме преди полувремето, защото това са трудни ситуации срещу отбор като Салернитана, който стои солидно в защита, така че инцидентът с дузпата ни помогна", продължи капитанът.

"Те бяха вкарали страхотен гол, но ние продължихме да играем и в крайна сметка усилията ни бяха възнаградени."

Ди Лоренцо и голмайсторът Антонио Кандрева сякаш влязоха в пререкание преди полувремето на път към тунела. "Изчистихме нещата веднага. Бях разбрал погрешно, такива неща се случват, когато има голямо напрежение. Това е важна победа и се надявам, че ще успеем да се изкачим нагоре в таблицата."

Наполи бе успял да спечели само една точка от предишните три кръга, затова целият отбор бе пратен на тренировъчен лагер след поражението с 0:3 от Торино.

"Има моменти, когато нещата не вървят по твоя начин, но все пак доказахме, че имаме характер. Горд съм, че съм капитан на този отбор, както в добри, така и в лоши моменти. Не мисля, че отношението и усилията ни някога са били под въпрос".