Бившият селекционер на Италия Роберто Манчини настоява, че "с удоволствие би останал още 10 години" като треньор на Адзурите. Наставникът, който сега води Саудитска Арабия говори пред телевизионното предаване "Che Tempo Che Fa" за своите избори, включително за решението да напусне националния тим. Той бе попитан дали съжалява или се упреква за нещо, което е направил в този период.

"Не съжалявам. Тъжно е, когато се случват такива неща, понякога един треньор бива уволнен, понякога подава оставка", каза Манчини. "Бях много щастлив като треньор на Италия, с удоволствие щях да остана още 10 години. Но съм щастлив и в Саудитска Арабия, макар че работата е наистина трудна. Успях да науча само няколко думи на арабски."

Този месец се навършва една година от смъртта на най-добрия приятел на Манчини - Джанлука Виали. Той ни напусна след битка с рак на панкреаса. Виали бе съотборник на Манчини в Сампдория и двамата бяха наричани Близнаците. Освен това Виали бе част от екипа на Манчини, когато Италия спечели европейската титла.

"Имахме прекрасни години заедно, бяхме млади и се забавлявахме много. Винаги чувствам, че той е до мен. Братското приятелство надхвърля всичко", заяви Манчини. "Виали беше много важен и за победата на Европейското първенство. Лука притежаваше такава невероятна харизма. Един ден, когато бяхме играчи, той излезе в галоп на терена, сякаш беше на кон, беше толкова смешно. Спечелихме този мач и затова той продължи да го прави и няколко мача след това, за да носи късмет."

Месеците, предшестващи оттеглянето му от състава на Италия, бяха много тежки в личен план, тъй като заедно с Виали той загуби и добрия си приятел Синиша Михайлович от левкемия. Манчини сега се надява един ден да се върне обратно в Сампдория.

"От деня, в който напуснах, мечтата ми винаги е била да се върна в Сампдория. Бях там в продължение на 15 години, а това е дълъг период от време. Бих се радвал на това. Тайната на онзи отбор, който спечели Скудетото, беше, че всички бяхме приятели и си останахме приятели, дори и да не се виждаме често."