След когатоТорино започна да приключва сделката за Матео Ловато, Салернитана е готов да посрещне бившия играч на Байерн Мюнхен Джером Боатенг. 35-годишният немски централен защитник е свободен агент през последните шест месеца, след като напусна Олимпик Лион в края на миналия сезон. През последните няколко години кариерата му бе съпътствана от юридически проблеми извън терена, но сега той е готов да се завърне в игра.

През последните години Салернитана започна да се доказва като убежище за застаряващи звезди, като през 2021 г. посрещна Франк Рибери, през 2022 г. - Антонио Кандрева, а миналата година - Гийермо Очоа. В момента клубът се намира на дъното на класирането в Серия А, като от 21 кръга има само 12 точки.

Както съобщава Джанлука Ди Марцио, Салернитана ще се срещне с агента на Боатенг в следващите часове, за да финализира споразумението относно свободния трансфер, като ветеранът защитник има достъпни искания за заплата. Ловато е решил да се присъедини към Торино, което ще позволи сделката да бъде финализирана и ще освободи място в състава на Салернитана за Боатенг.