Разговорите между представителите на Хвича Кварацхелия и Наполи не вървят добре, като има огромна разлика между офертата на клуба и исканията на футболиста за заплатата. 22-годишното грузинско крило все още има контраст, който подписа при пристигането си от Динамо Батуми преди 18 месеца. По този начин той е един от най-нископлатените в отбора, като получава само около 1 млн. евро нетно на сезон плюс бонуси.

Той прибира по-малко от играчи като Йенс Каюст, Марио Руи и Диего Демме. Кварацхелия и неговият агент Мамука Джугели настояват за нов изгоден договор в Наполи след експлозивната му дебютна кампания, в която отбеляза 14 гола и даде 17 асистенции в общо 43 мача.

Както съобщава Джовани Анунциата от Calciomercato.com, президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис е предложил на Кварацхелия нов договор на стойност близо 4 млн. евро нетно на сезон, утроявайки заплатата му като награда за незабавното му въздействие. Разговорите обаче не са напреднали, тъй като агентът на крилото Джуджели настоява за почти двойно по-висока заплата, като иска поне 7 млн. евро нетно на сезон.