Треньорът на Наполи Валтер Мадзари преглътна четвърта загуба в последните 5 гостувания в Серия А. Адзурите паднаха 0:1 от Милан и остават девете в класирането. Наполи е на път да направи една от най-слабите защити на титлата в историята на Серия А. Треньорът обаче е убеден, че нещата ще се променят.

„Милан имаше свиреп натиск през първото полувреме, но след почивката отпадна. Справихме се добре, но можехме да се справим по-добре, за да се възползваме максимално от физическото им отпадане“, каза Мадзари.„Не мисля, че промяната на системата беше ключът към по-добрата игра през второто полувреме, просто се справихме по-добре.“

„Бяхме работили цяла седмица върху движенията, за да се справим с Тео, който прави тези набези. Не ми харесва да уточнявам кой е направил грешката, но бяхме готови да се справим с нея и беше допусната грешка. Това беше предвидим ход, защото това е класически ход на Милан, така че трябваше да затворим пролуката по-рано. Това е всичко, което ще кажа.”

Това беше още един разочароващ резултат за действащите шампиони на Италия, които сега са блокирани на девето място след 10 победи, пет равенства и осем поражения. Те изостават със седем точки от Аталанта на четвърто място и особено повечето от отборите в надпреварата за Европа имат мач по-малко – единственото изключение е Рома на шесто място. Каква е целта на Наполи този сезон?

„Целта е да спечелим колкото се може повече мачове. Възможно е. Имахме много контузени, пропуснахме важни играчи, направихме страхотно представяне тази вечер и не заслужавахме да загубим. Доказахме отново тази вечер, че играхме добре и можехме да вземем три точки, ако нещата се бяха развили по нашия начин срещу един от най-добрите отбори в лигата. Много от тези пред нас трябва ще трябва да дойдат в Неапол, така че съм уверен, че ще се борим за поне четвърто място.“