Пет клуба от английската Висша лига, както и италианският Ювентус се интересуват от потенциален трансфер през лятото на полузащитника на Аталанта Едерсон.

В списъка са Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Арсенал, Тотнъм и Нюкасъл, твърди италианският ежедневник Gazzetta dello Sport.

Ювентус следи изявите на 24-годишния бразилец вече известно време, подобно на съотборника си в полузащитата на Аталанта Теун Коопмайнерс.

Тотнъм и Нюкасъл също наблюдават развитието на Едерсон от няколко месеца, а интересът им датира от преди януарския трансферен прозорец, докато този на Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Арсенал е от сравнително по-скоро.

Ръководството на Аталанта обаче няма спешна необходимост да продава Едерсон. Клубът от Бергамо спечели доста от продажбата на Расмус Хойлунд на Манчестър Юнайтед и получи добри суми за още няколко футболисти, така че вероятно ще се опита да избегне вариант, при който да загуби и Едерсон, и Коопмайнерс в един и същ трансферен прозорец.

Според Gazzetta dello Sport, Аталанта дори няма разглеждат оферти под 40 милиона евро за Едерсон през лятото, а сумата може да нарасне до края на сезон 2023/2024.