Лацио нанесе първа загуба на Торино от началото на 2024 г. като го победи с 2:0 насред Торино в отложен мач от 21-и кръг на Серия А. С два гола в рамките на 6 минути в началото на второто полувреме Орлите взеха трите точки и се изкачиха до седмото място в класирането на Серия А - на 4 точки от топ 4. Головете вкараха Матео Гендузи и Данило Каталди.

Торино изпусна огромно количество положения. През първото полувреме Биковете доминираха напълно. Още в петата минута Санабрия удари гредата, а след това имаше пропуски на Дуван Сабата, Никола Влашич и отново Санабрия. В началото на второто полувреме имаше още пропуски за Торо, преди в 51-ата минута всичко да се промени. Луис Алберто подаде към Имобиле, който обаче остави топката да мине покрай него и това се оказа извеждащ пас за Гендузи. Французинът откри резултата с премерен удар - втори негов гол за сезона.

Малко след това треньора Сари смени капитана Чиро Имобиле. В следващата атака Лацио направи 2:0. Този път Гендузи се пребори на аутлинията и центрира. Луис Алберто овладя и с пета бутна топката на дъгата, където Каталди с прекрасен удар я насочи в ъгъла - 2:0.

Торино така и не успя да реагира до края, въпреки че Лацио остана с 10 души в 79-ата минута. Тогава защитника Хила бе изгонен за втори жълт картон, след като събори на границата на наказателното поле Дуван Сапата. Въпреки това Лацио удържа и спечели в мач, в който имаше 7 опита за гол и 4 точни удара. Торино стреля 24 пъти, но също уцели вратата само 4 пъти.