Носителят на световната титла Фабио Канаваро е получил предложение да поеме националния отбор на Южна Корея. Азиатците не впечатлиха на Купата на Азия, където отпаднаха на полуфинал от Йордания след 0:3 и  Юрген Клинсман беше освободен след турнира. Сега корейците търсят, който да го замени.

Канаваро все още не е успял да намери своя път в треньорската професия, макар вече да натрупа опит. Той имаше 3 години в Китай, а после се завърна в родината си, макар и само за 17 мача начело на Беневенто в Серия Б. От февруари миналата година Канаваро е без работа.

Както съобщава вестник "Ил Матино" от Неапол, южнокорейската федерация се е свързала с Канаваро, за да му предложи ролята на старши треньор след уволнението на Клинсман. Италианският треньор ще обмисли предложението през следващите няколко седмици, като вземе решение, преди да замине на турне в Съединените щати в края на март, където ще участва в двата приятелски мача на Италия срещу Венецуела на 21 март и Еквадор на 24 март.

Канаваро би приел роля в националния отбор на Италия, но за момента тази врата не е отворена, така че офертата на Южна Корея може да го изкуши.