Според пресата в Италия нападателя на Салернитана Булай Диа е отказал да влезе в игра срещу Удинезе днес. Двата отбора направиха 1:1 в мач от 27-ия крът на Серия А, а сенегалския нападател беше резерва за Морските кончета. Камерата няколко пъти го показа как загрява край тъч линията, но така и не се появи в игра. На въпрос след мача към треньора Фабио Ливерани, защо не е пуснал в игра Диа, той отвърна, че нападателя категорично е отказал..

"Диа е играч, на когото не мога да разчитам", обяви Ливерани. 

Това не е първият случай през този сезон, в който има противоречия между Диа и неговите работодатели. Към края на лятото 27-годишният футболист беше пред трансфер в Уулвърхемптън във Висшата лига, но от клуба не му позволиха да премине в Англия. В началото на септември Диа е избран за международен ангажимент със Сенегал, но не се е явил навреме в Салернитана, което доведе до поредния разрив с клуба.

Тези инциденти доведоха до изключването на Диа за три последователни мача от Серия А, но в крайна сметка той се завърна в състава в края на септември.

Според информация на Calciomercato.com Диа е имал освобождаваща клауза в договора си, която е била валидна до 15 януари. Съобщава се, че цената за освобождаването му от договора със Салернитана е възлизала на 17,5 млн. евро. Интерес към него имаше и от страна на Фиорентина, преди да се стигне до сделка с Рома за Андреа Белоти.

Спартак Москва беше една от другите заинтересовани страни през януари, но в крайна сметка никой не предпочете да заложи в средата на сезона, най-вече поради контузиите на Диа през първата половина на кампанията 2023-24 г.

Настоящият договор на Диа е до лятото на 2026 г., но както съобщават Calciomercato и други италиански издания, напускането през лятото вече е по-вероятно, отколкото някога е било. От гореспоменатите клубове, според доклада на Calciomercato, Вълците все още могат да проявят интерес през следващите месеци.