Голямата звезда на Наполи Хвича Кварацхелия може да напусне през лятото. За това призна агентът на крилото Мамука Жугели, а изказването му постави нащрек клубове като ПСЖ, Манчестър Юнайтед и Челси.

23-годишният грузинец започна колебливо сезона след бомбастичното си представяне през миналата година, но постепенно възроди формата си под ръководството на Франческо Калцона. В последните два мача Кварадона, както го наричат в Неапол, вкара 3 гола и даде асистенция. Общо от началото на кампанията има 9 гола в 25 мача.

Кварацхелия все още не е подновил договора си с Наполи, откакто бе привлечен от Динамо Батуми през лятото на 2022 година и остава един от най-нископлатените футболисти в тима. Още от края на миналия сезон грузинецът е следен под лупа от няколко английски клуба.

През „Гадзета дело Спорт“ Жугели отказа да дискутира бъдещето на клиента си в Наполи. „Ще говорим с клуба и ще видим какво ще се случи. Той ще напусне, ако пристигне достатъчно добра оферта, която Наполи не може да отхвърли. Не мога да коментирам за конкретна сума, това е в правомощията на Де Лаурантис. Аз браня само договора на Хвича. Всичко ще бъде ясно до края на май“, коментира Жугели.